cv check

Jouw CV controleren

Je hebt er een tijdje aan gezeten, het opstellen van je Curriculum Vitae, oftewel je CV. Maar voordat je hem meteen meestuurt met je sollicitatiebrief is het verstandig om hem nog een keer te controleren. Waar moet je goed op letten?

– Spelling en grammatica. Uiteraard is het van belang dat je je CV checkt op spelfouten en grammatica. Maar dat betekent niet de spellingscontroler er een keer overheen laten gaan. Lees de CV zelf nog eens goed na en let op de zinsbouw. Het is ook verstandig om de CV door iemand anders te laten controleren, een extra paar ogen is altijd fijn bij het checken.

– Actueel. Is je CV up to date? Heb je al je onlangs vergaarde ervaringen toegevoegd? Zijn alle werkdata up to date? Zijn alle diploma’s of certificeringen genoteerd? Zijn je e-mail adres en telefoonnummer nog up to date?

– Opmaak. Is de opmaak consistent? Heb je overal hetzelfde lettertype gebruikt? Heb je overal de titels en subtitels op dezelfde manier weergegeven? Over het algemeen is het belangrijk dat de CV er ook voor het oog goed uit ziet, duidelijk, consistent en netjes.

– Aangepast voor huidige functie. Is je CV aangepast op de huidige functie waarvoor je solliciteert? Lees de CV nog eens na, en zorg dat je geen aanpassingen meer tegenkomt gericht op een vorige sollicitatie functie.

– Bestandsformaat. Als laatste is het ook van belang dat wanneer je je CV digitaal opstuurt je kiest voor een juist bestandsformaat van je CV. Er is niets vervelender dan dat wanneer je potentiële werkgever je CV opent alles is versprongen en door elkaar staat. Het is daarom aan te raden je CV als PDF formaat op te slaan en te verzenden. Op deze manier ben je er zeker van dat deze op de juiste manier wordt weergegeven.

Het proeflezen van je CV lijkt onbelangrijk, maar dat is het zeker niet. De meeste werkgevers zullen je sollicitatie direct verwerpen als ze grammaticale of spellingsfouten tegenkomen omdat het de indruk wekt dat je slordig en ongemotiveerd bent. Door je CV nog even te controleren, laat je je potentiële werkgever je beoordelen op je vaardigheden en ervaringen en niet op je spellingsfouten.